Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Η Ελλάδα φλερτάρει με τα πυρηνικά όπλα!

Η Ελλάδα φλερτάρει με τα πυρηνικά όπλα!

29 Oct 2008

Απείχε από ψηφοφορία του ΟΗΕ για κατάργηση της δυνατότητας άμεσης εκτόξευσης

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε χθες ψήφισμα για την κατάργηση του καθεστώτος υψηλού συναγερμού (άμεσης εκτόξευσης) όλων των πυρηνικών όπλων. Το ψήφισμα κατατέθηκε από την Ελβετία, τη Σουηδία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Χιλή, τη Νιγηρία και τη Μαλαισία και έγινε δεκτό με ψήφους 134 υπέρ, 3 κατά (ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγ. Βρεττανία) και 32 αποχές. Δυστυχώς η Ελλάδα, για άλλη μιά φορά, βρέθηκε, χωρίς καμμία δικαιολογία, ανάμεσα στις χώρες που απείχαν από την ψηφοφορία ευθυγραμμιζόμενη με εκείνες τις δυνάμεις, που τηρούν υποκριτική στάση στα θέματα των πυρηνικών όπλων.
«Η Ελλάδα για άλλη μιά φορά μας πληγώνει. Αντί να μπει μπροστά και να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο για να αποτρέψει το δρόμο προς το πυρηνικό ολοκαύτωμα, αρνείται ακόμα και να συνταχθεί υπέρ της αλλαγής του καθεστώτος υψηλού συναγερμού για τα πυρηνικά όπλα. Συναινεί έτσι στη διατήρηση της μεγαλύτερης απειλής για τον ανθρώπινο πολιτισμό και το παγκόσμιο οικοσύστημα», σχολίασε ο Πρόεδρος του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου κ. Θανάσης Αναπολιτάνος.
Ας σημειωθεί οτι ανάμεσα στις χώρες που υπερψήφισαν το ψήφισμα ήταν και χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Νορβηγία, το Βέλγιο κ.α., γεγονός που αφήνει ακόμα περισσότερο εκτεθειμένη την Ελλάδα για τη στάση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: